Kanelbullens dag
Undrar just vad "infödingarna där borta", skulle tycka om mina bullar!? Bakade på dinkelvete, jäst, rapsolja, lite honung o en klick "svettade" sv. äpplen nertryckt i en grop mitt i bullen. Rätt lös deg o inte så mycket gräddade, då går även de bullarna att äta. Bara hälften så onyttiga som dom på bilden! Dock inte så kuuuuuul!
Lite av helgens meny;
Bakade surdegsbröd med valnötter i fredags o det blev rätt så saftigt o gott. Grahamsbas i surdegen o sen dinkel, lite honung, jäst o flingsalt. Nästan godkännt enligt GI! Visst?
Gammeldags husmanskost som kalops o mandelpotatis var fredasmiddag. Vinet Café, var godkänt drickbart till detta.
Lunch lördag - rotfruktspaj o soppa kokt på morötter o sötpotatis.
Köttsoppa kokt på renkött med massor av morötter, palsternacka, kålrot, lö, purjolök, rotselleri o till sist klimp. Det blev lördag middag.
Ett Ripassovin som höll på att "mögla bort i vin förrådet" blev kvällens vinupplevelse - mmmmm. Halva flaskan var ouppdrucken när middagen var klar. Allt för mycket utejobb o hostan/flunsan tog ut sin rätt.
Äppelkaka gjord på sv. äpplen, flagad mandel, lite råsocker o smör hyvlat ovanpå. Visst får även det godkännt!? - Det blev efterrätt.
Söndag lunch - dillgräddstuvad byxad aborre med mandelpotatis o gott tunnbröd. Mumma!
Helgen avslutades med ett stort paltkok.
Med andra ord både nyttig mat men även lite mindre nyttig mat.
Skall jag skicka dig ett paket med något av detta? Eller räcker det med att du bara längtar o tänker dig in i dofterna, smakerna o tanken att detta kan vänta på dig när du kommer hem.
Visst är det härligt med god vällagad mat!
kramar från B
Ha,ha,ha,ha...Frida nu kommer du tycka jag är nasty...men dom där bullarna får mig att tänka på en helt annan sorts bulle, som involverade killarnas omklädningsrum . Tacka vet jag pärlsocker! Puss & kram