Kanelbullens dag

Kanelbullen, har kallad for Cinnamon rolls (kanel rulle), ar lite annorlunda har jamfort med hemma. Har inte provat pa nagon annu, jag och Camilla stod dock och suktade efter en har for nagot tag sedan. Har ar bullen (rullen) lite mer indrankt med olika saser, glasyrer, ja alla mojliga sorters topping verkar de ha pa. Som ni kanske ser pa bilden.
align: center;">
Inga smaa mangder heller, vissa verkar ha mer tillbehar an sjalva bullen(deg).
Idag ar det ju iaf kanelbullens dag hemma, hade varit mys att vakna upp hemma och kanna doften av nybakad bulla. Mmmm.
·
Det ar manga som skriver och undrar vad vi ater har. Som ni kanske har markt har pa bloggen sa blir det att vi ater ute ratt mycket, da ar det framst Thai som inforskaffas. Pad Thai ar en nyfunnen favorit, nudlar med gronsaker och annat gott. Sedan blir det ratt blandat. Ala Moana Center har en food coart dar vi har testat det mesta. Sushi slinker ner lite nu och da ocksa. Vid skolan ater vi oftast pa ett Thai/Vietnaminesiskt stalle pa Campusgatan, dar ater vi bra mat for cirka 45:-.
Hemma i lagenheten ar det inte sa avancerad matlagning som galler, mest pasta med olika vegetariska pahitt till. Har inte kopt hem nagon form av kott eller kyckling annu. Jag undrar om Malin haller pa att konvertera mig till vegetarian. Det vore valdigt otippat.
·
Mina roomies har tagit bussen till en ny strand. Jag sitter hemma och forbereder mig for mitt forsta exam. Hoppas pa bio eller natt annat mys ikvall, natt att se fram emot.

Kommentarer
Postat av: birgitta

Undrar just vad "infödingarna där borta", skulle tycka om mina bullar!? Bakade på dinkelvete, jäst, rapsolja, lite honung o en klick "svettade" sv. äpplen nertryckt i en grop mitt i bullen. Rätt lös deg o inte så mycket gräddade, då går även de bullarna att äta. Bara hälften så onyttiga som dom på bilden! Dock inte så kuuuuuul!

Lite av helgens meny;

Bakade surdegsbröd med valnötter i fredags o det blev rätt så saftigt o gott. Grahamsbas i surdegen o sen dinkel, lite honung, jäst o flingsalt. Nästan godkännt enligt GI! Visst?

Gammeldags husmanskost som kalops o mandelpotatis var fredasmiddag. Vinet Café, var godkänt drickbart till detta.

Lunch lördag - rotfruktspaj o soppa kokt på morötter o sötpotatis.

Köttsoppa kokt på renkött med massor av morötter, palsternacka, kålrot, lö, purjolök, rotselleri o till sist klimp. Det blev lördag middag.

Ett Ripassovin som höll på att "mögla bort i vin förrådet" blev kvällens vinupplevelse - mmmmm. Halva flaskan var ouppdrucken när middagen var klar. Allt för mycket utejobb o hostan/flunsan tog ut sin rätt.

Äppelkaka gjord på sv. äpplen, flagad mandel, lite råsocker o smör hyvlat ovanpå. Visst får även det godkännt!? - Det blev efterrätt.

Söndag lunch - dillgräddstuvad byxad aborre med mandelpotatis o gott tunnbröd. Mumma!

Helgen avslutades med ett stort paltkok.

Med andra ord både nyttig mat men även lite mindre nyttig mat.

Skall jag skicka dig ett paket med något av detta? Eller räcker det med att du bara längtar o tänker dig in i dofterna, smakerna o tanken att detta kan vänta på dig när du kommer hem.

Visst är det härligt med god vällagad mat!

kramar från B

2009-10-05 @ 08:37:50
Postat av: Jenny

Ha,ha,ha,ha...Frida nu kommer du tycka jag är nasty...men dom där bullarna får mig att tänka på en helt annan sorts bulle, som involverade killarnas omklädningsrum . Tacka vet jag pärlsocker! Puss & kram

2009-10-05 @ 09:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0